Bericht versturen
Contacteer ons
Jason Qin

Telefoonnummer : 0086 136 8684 0889

WhatsApp : +8613686840889

Hoe LCD het werk controleert

July 22, 2021

De werken van de liquid crystal displaytechnologie door licht te blokkeren. Specifiek, wordt LCD gemaakt van twee stukken van gepolariseerd glas (ook genoemd substraat) die een vloeibaar kristalmateriaal tussen hen bevatten. Een backlight leidt tot licht dat door het eerste substraat overgaat. Tegelijkertijd, veroorzaken de elektrostromen de vloeibare kristalmolecules zich richten toestaan variërend niveaus van licht om door tot het tweede substraat over te gaan en de kleuren en de beelden tot stand te brengen die u ziet.

Actieve en Passieve Matrijsvertoningen

De meeste LCD vertoningen gebruiken actieve matrijstechnologie. Een dunne filmtransistor (TFT) schikt uiterst kleine transistors en condensatoren in een matrijs op het glas van de vertoning. Om een bepaald pixel te richten, is de juiste rij ingeschakeld, en dan wordt een last verzonden onderaan de correcte kolom. Aangezien alle andere rijen die de kolom snijdt worden uitgezet, slechts ontvangt de condensator bij het aangewezen pixel een last. De condensator kan de last houden tot volgende cyclus verfrist.

Het andere type van LCD technologie is passieve matrijs. Dit type van LCD vertoning gebruikt een net van geleidend metaal om elk pixel te laden. Hoewel zij minder duur zijn te produceren, worden de passieve matrijsmonitors zelden gebruikt vandaag wegens de langzame de reactietijd van de technologie en de onnauwkeurige voltagecontrole in vergelijking met actieve matrijstechnologie.

Nu u een inzicht hebt in hoe LCD de technologiewerken, sommige specifieke eigenschappen aan LCD monitors uniek bekijken.